Termeni si conditii

1. Achizitia experientei si definire termeni

 • XBalloon srl  este autorizat și certificat de către Autoritatea Aeronautică Civilă din Romania pentru a opera zboruri cu balonul cu aer cald pe întreg teritoriul Uniunii Europene.
 • Pentru a putea achizitiona experienta dorita va recomandam sa va inregistrati pe site. Astfel, va fi simplu sa plasati si sa urmariti comanda. Daca este mai confortabil, puteti opta pentru comanda fara cont;
 • XBalloon SRL, J14/364/2019, CIF RO41243295, operatorul site-ului xballoon.ro este operator de date si respecta caracterul privat si securitatea prelucrarii datelor personale, in conformitate cu dispozițiile Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulație a acestor date si Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protectia vietii private;
 • Achizitionarea unei experiente de pe situl xballoon.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor generale;
 • Preturile experientelor includ TVA;
 • Beneficiarul este persoana care va folosi si va putea programa voucherul, de pe site-ul xballoon.ro, cu condiția să ne informați în scris, furnizând numele și greutatea persoanei
 • Cumparatorul este persoana care cumpara voucherul aferent unei experiente de pe site-ul xballoon.ro. Cumparatorul poate fi oricand si Beneficiar;
 • Durata si inaltimea maxima a zborului, depinde numai de condițiile meteorologice și de siguranța zborului efectuat. Numai pilotul are dreptul de a decide asupra duratei zborului, care este variabilă și imprevizibilă. Decizia pilotului este obligatorie.
 • Sunteți de acord să acceptați orice spațiu disponibil de nacelă,  sau care este pus la dispoziție dvs. pentru zbor

2. Receptia voucherului

 • Voucherul va fi primit in format electronic,

3. Valabilitatea voucherului si programarea experientei

 • Voucherele au o valabilitate limitata, inscrisa in conditiile speciale ale fiecarei experiente;
 • Programarea pentru efectuarea experientei va fi facuta de catre Beneficiar cu solicitarea datei si a orei dorite;
 • Daca data si ora solicitate nu sunt disponibile, vom propune Beneficiarului alternative de timp;

Cerințe de rezervare. O rezervare pentru un anumit zbor cu balonul cu aer cald este confirmată după primirea unui email de confirmare al rezervării. Este necesar să reconfirmăm un zbor; înainte cu o seară față de data planificată a zborului, pasagerii trebuie să contacteze XBalloon prin telefon sau e-mail pentru a reconfirma condițiile meteorologice prielnice, ora și locul întâlnirii / decolării.

Odată confirmată rezervarea, schimbările de nume sau schimbarea pachetului achiziționat de zbor sunt posibile cu până la 7 zile înainte de data planificată a zborului (în funcție de disponibilitate). Se pot aplica unele taxe suplimentare sau alte tarife.

Daca beneficiarul nu onoreaza rezervarea, fara sa anunte XBalloon srl cu cel putin 24 de ore in avans, o penalizare intre 50% si 100% poate fi aplicata;

 • Pentru programare, Beneficiarul va trebui sa furnizeze numarul voucherului si datele sale de contact. Beneficiarul poate fi diferit de Cumparator (valabil pentru cazurile in care voucherul a fost primit cadou).
 • Programarea experientei se va face in cadrul termenului de valabilitate si in limita disponibilitatii . O solicitare de programare este necesara cu cel putin 1 luna inainte de expirarea termenului de valabilitate, in caz contrar, lipsa disponibilitatii nu va prelungi valabilitatea voucherului peste termenul de 12 luni, chiar daca solicitarea de rezervare a fost facuta in cele 12 luni de valabilitate, dar dupa a 11-a luna de la data achizitiei.

4. Modalitatea de plata

 • Transfer bancar in contul RO93BTRLRONCRT0504930901
 • Plata cu cardul prin intermediul platformei eBTpay

5. Schimbarea si returul

 • Garantam returnarea valorii voucherului in termen de 14 de zile de la achizitie
 • Cererea de returnare a contravalorii experientei poate fi facuta numai de catre cumparator in baza solicitarii scrise trimisa prin email pe adresa noastra de contact: info@xballoon.ro;

Continut
Echipa noastră face eforturi permanente pentru a oferi informații cât mai corecte și actualizate.

Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu informativ, iar experientele pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, fara notificare prealabila de catre furnizori. Nu vom fi tinuti raspunzatori pentru diferentele de imagini dintre experienta prezentata pe site si cea oferit

Imaginile experientelor si preturile de pe magazinul online www.xballoon.ro se pot modifica fara nicio notificare in prealabil. Preturile sunt valabile doar pentru comenzile primite pe website. Deasemenea, nu garantam ca accesul si utilizarea site-ului www.xballoon.ro este fara intreruperi sau erori si ne declinam raspunderea pentru orice situatie care poate aparea din cauza unor erori de software sau defectiuni tehnice aparute la server.

Toate ofertele sunt valabile in limita stocului disponibil si pot fi retrase sau modificate fara nicio notificare prealabila.

7. Comunicarea de noutati si promotii

La crearea contului aveti optiunea sa va oferiti acordul pentru a primi de la noi comunicari ce contin noutati si promotii. Acest acord poate fi oricand actualizat.Va recomandam sa optati pentru aceasta optiune, astfel va putem oferi experiente personalizate pe gustul dumneavoastra. Dezabonarea de la comunicari se poate face si folosind link-ul aflat in email-urile primite de la noi sau trimitand o solicitare in acest sens.

8. Plati securizate, procesate prin eBTpay

Plata experientelor online folosind card bancarse face in deplina siguranta prin intermediul platformei securizate eBTpay. XBalloon nu proceseaza in nici un fel datele cardurilor clientilor, astfel pentru finalizarea corecta a tranzactiei, veti fi transferati catre platorma de plati eBTpay unde veti introduce in siguranta datele necesare autorizarii tranzactiei.

9. Voucher cadou

Acestea au o valabilitate: 12 luni de la data emiterii. Valabilitatea se aplica atat pentru voucher dar si pentru experienta achizitionata cu acesta. Astfel, din momentul achizitionarii unui voucher cadou, sunt disponibile 12 luni pentru a-l folosi la achizitionarea experiente, programarea si efectuarea acesteia.Valabilitatea unui voucher cadou poate fi prelungita o singura data cu 6 luni prin achitarea unei taxe suplimentare de 200 lei.

OPERAREA BALOANELOR LA ZBOR LIBER SI ANCORA:

Zborul si operarea au efect doar in conditii favorabile de vreme si zbor,  respectand legile si regulamentele aviatiei;

– prin conditii favorabile de vreme se intelege o viteza a vantului de maximum 3 m/s fara intensificari sau rafale pentru ridicarea /gonflare. De asemenea se intelege si lipsa precipitatiilor de orice fel (ceata, ploaie, ninsoare etc.) sau a probabilitatii aparitiei acestora pe timpul desfasurarii actiunii, precum si starea buna, uscata si curata a locului de operare;

– In  conditii de  nesiguranta a  zborului, conform Reglementarilor Aeronautice Romane in vigoare, pilotul – comandant poate anula decolarea sau ancorarea si poate intrerupe zborul in orice moment daca acesta considera ca zborul nu poate fi efectuat in conditii de maxima siguranta! In acest caz Organizatorul nu se face raspunzator de neefectuarea zborului!

Zborurile la liber se efectueaza dimineata rasarit sau seara apus de soare in functie de conditiile meteo favorabile.

Zborul liber presupune decolarea dintr-un punct fix si aterizarea la o alta locatie aleasa de pilotul aeronavei, in timpul zborului.

– Durata zbor aprox. 30-60 min in aer

– Durata procedura operare: 1:00 – 3.00 h ( pregatirea baloanelor pentru zbor, zborul si recuperarea aeronavei si a pasagerilor de la locul de aterizare)

– Altitudine: aprox 500-1000 metri fata de nivelul de sol.

Copii sub 6  ani nu sunt acceptati la zborul liber, decat cu acordul prealabil al Pilotului!

Copii este permis de la varsta 6-16 ani la zborul liber si numai sub supravegherea parintilor/tutore  .

Pentru participarea la zborul liber in cadrul Festivalului, pe langa prezentarea voucherului/biletului toti participantii trebuie sa completeze anticipat Formular asumare responsabilitate zbor cu balonul cu aer cald. Acestia vor fi verificati inainte de zbor, daca au completat acest formular.

Pasagerii

Copiii trebuie să aibă vârsta minimă de 6 ani. Nu acceptăm minori neînsoțiți de adulți sau de un alt membru de familie în timpul zborului. Minorii trebuie să fie însoțiți de o persoană cu vârsta minimă de 18 ani sau de un alt membru al familiei care să aibă vârsta minimă de 16 ani.

Pasagerii cu probleme de sănătate, femeile insarcinate trebuie să se consulte cu medicul de familie sau de specialitate despre posibilele consecințe asupra sănătății ca urmare al unui zbor cu balonul cu aer cald, ca de exemplu, o aterizare dură sau zborul la mare altitudine.
Pasagerii cu probleme la spate sau care au suferit o intervenție chirurgicală recentă, pasagerii cu un bypass sau probleme la inimă nu au voie să zboare cu balonul cu aer cald.

Putem refuza să vă luăm în zbor, dacă constatăm ca urmare al unei evaluări discrete și rezonabile, cum că:

 • astfel de decizie este necesară din motive de siguranță;
 • o astfel de decizie este necesară pentru a se conforma legilor aflate în vigoare, reglementărilor sau dispozițiilor legislative;
 • starea dvs. actuală, incluzând influența alcoolului sau a drogurilor, prezintă un pericol pentru dvs., pentru ceilalți pasageri sau pentru echipajul de zbor;
 • starea de sănătate este evidentă și nu vă permite;
 • ați comis abateri în timpul unui zbor anterior;
 • nu ați achitat integral contravaloarea serviciilor achiziționate;
 • nu puteți menține o poziție corectă de aterizare (să îndoiți genunchii și să vă țineți cu mâinile de mânere).

După caz, vă putem solicita să prezentați un certificat de aptitudini fizice pentru zbor de la medicul de familie sau medicul specialist al dumneavoastră. Este necesar să ne informați despre orice aspect al stării dumneavoastră de sănătate care ar putea să afecteze siguranța sănătății dvs. sau a celorlalți pasageri.

Conduită la bordul aeronavei

 • În cazul în care la bordul aeronavei vă comportați astfel încât să puneți în pericol aeronava, o altă persoană, orice proprietate personală, sau nu respectați instrucțiunile echipajului, folosiți cuvinte amenințătoare, abuzive sau jignitoare față de echipajul nostru sau față de ceilalți pasageri, acționați într-un mod inadecvat și neplăcut, într-o manieră amenințătoare sau insultătoare față de echipajul nostru sau ceilalți pasageri, putem lua măsurile pe care le considerăm necesare pentru a preveni continuarea unei astfel de conduite, inclusiv reținerea dvs.
 • Din motive de siguranță și securitate, fumatul este interzis la bordul aeronavei sau la mai puțin de 50 de metri de orice parte a balonului.
 • Armele, munițiile sau mărfurile periculoase nu sunt permise la bordul aeronavei.
 • Îngrijorarea principală a noastră este siguranța dumneavoastră și a celorlalți călători, trebuie să respectați toate cerințele și instrucțiunile date de oricare dintre colegii noștri, în concluzie să respectați orice instrucțiune de siguranță primită. Pilotul are decizie finală asupra faptului dacă vă permite sau nu să zburați, datorită faptului că în opinia sa, ați fi un risc pentru a desfășura în siguranță zborul, pentru balon, pentru ceilalți pasageri sau pentru dvs.. În aceste condiții, vă veți pierde dreptul la orice zbor cu XBalloon

Check-in: Trebuie să ajungeți la punctul de întâlnire / locul de decolare cu suficient timp înainte de ora programată de zbor pentru a finaliza cu bine procedurilor de îmbarcare. În cazul în care sosiți cu întârziere față de ora de întâlnire stabilită și/sau nu sunteți pregătit de zbor, putem refuza să vă luăm în zbor cu balonul și nu suntem răspunzători pentru pierderile sau cheltuielile rezultate ca urmare a nerespectării dispozițiilor prezentului articol. În cazul în care întârziați la îmbarcare, nu veți avea dreptul la rambursarea costurilor efectuate sau la replanificarea zborului.

Daune

 • XBalloon srl are acoperire de asigurare pentru orice răspundere legală, pentru orice vătămare pe care o puteți suferi în timpul zborului sau în timpul îmbarcării sau debarcării. În orice caz, despăgubirea nu este justă sau este valabilă într-o măsură mai redusă dacă operatorul demonstrează că pasagerul rănit este responsabil direct pentru daune sau acesta a contribuit într-un fel sau altul la aceasta, din neglijență, faptă ilicită sau omisiune.
 • Nu suntem responsabili pentru daunele cauzate bunurilor dvs. personale, cum ar fi telefonul mobil, camera foto etc.. Nu putem supraveghea vehiculele parcate la punctul de întâlnire, nici lucrurile personale lăsate acolo de dvs. pe riscul dvs., cum nu suntem răspunzători nici pentru pierderea sau deteriorarea vehiculului sau a conținutului acestuia, cu excepția cazului în care se datorează neglijenței noastre.

Greutatea totală în kg al fiecărui pasager trebuie comunicată odată cu rezervarea. Persoanelor care depășesc 110 kg fiecare, se vor aplica condiții speciale sau costuri suplimentare față de preț.

Legislația aplicabilă: Cu excepția cazului în care se prevede altfel, aceste termene si condiții sunt bazate pe legislația română relevantă.

Litigii: În cazul în care eventualele neînțelegeri privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea sau încetarea lui nu se vor putea rezolva pe cale amiabilă, părțile au convenit să se adreseze instanțelor judecătorești competente.

Biletul vă va oferi posibilitatea de a participa la un zbor cu balonul cu aer cald, la data stabilită sau la o altă dată alternativă (după caz).

Călătoria include un zbor cu balonul cu aer cald, ‘botezul’ de prim zbor, transportul de la locul de aterizare la locul de decolare

Durata zborului cu balonul cu aer cald este de aproximativ 1 oră, în funcție de condițiile meteo și este stabilită de către pilot. Pilotul are putere decizională absolută asupra duratei, desfășurării, a timpului de zbor și al locului adecvat de aterizare. Nu putem garanta durata, si inaltimea de zbor.

Zborurile cu balonul cu aer cald depind foarte mult de condițiile meteo și de vremea bună și sunt reglementate de ordinul de navigație aeriană. Poate fi amânat un zbor în orice moment dacă, după părerea noastră, condițiile de zbor nu sunt sigure sau zborul nu ar fi permis în temeiul ordinului de navigație aeriană. Vă vom oferi atât de multe informați și avertismente pe cât ne permit informațiile disponibile, dar pentru a asigura siguranța în timpul zborului, ne rezervăm dreptul de a amâna, reprograma zborul în orice moment până la momentul adecvat și sigur de decolare.

Dacă nu anunțați anularea/reprogramarea zborului prin email, sau scris prin sms până la 7 zile înainte de data de zbor rezervată, sau nu ajungeți la timp pentru a participa la zborul rezervat, veți putea pierde dreptul la zborul cu balonul cu aer cald rezervat.

Îmbrăcămintea
Ar trebui să purtați îmbrăcăminte adecvată, recomandat pantofi tip ghete

RIDICARI ANCORATE

Durata ridicarilor in ancora: cateva min / ridicare tip lift, la o inaltime de maxim 30 m.

Zborul ancorat presupune fixarea baloanelor cu aer cald in puncte fixe, operandu-se ridicari pe verticala.

Fumatul si consumul de alcool este interzis la bordul, si apropierea aeronavelor!

Copii cu varste sub  6 ani sunt acceptati doar la zborurile ancorate, insotiti de un adult.

Pentru participarea la zborul ancorat, participantii vor completa la fata locului un Formular colectiv de zbor ancorat

CONDITII DE PARTICIPARE LA EVENIMENTELE DE LA SOL​

– Participantii trebuie sa respecte indicatiile celor din echipa XBALLOON FEST si sa respecte marcajele din cadrul evenimentului.

– Accesul la XBALLOON FEST se face doar pe baza de bilet preplatit sau achitat la intrare, in limita locurilor disponibile.

Participanti cei care are bilet de zbor, are intrare si parcare gratuit la festival

Rezervarea și achitarea prețului unui bilet NU GARANTEAZĂ efectuarea zborului cu balonul cu aer cald. Confirmarea zborului se face strict în ziua de festival, cu 30 minute înainte de zbor, la ședința tehnică. Decizia aparține directorului de zbor, în funcție de condițiile atmosferice din momentul respectiv (precipitații, direcția și intensitatea vântului, ceață, etc.).

Nu se servesc bauturi alcoolice celor cu varsta sub 18 ani.( aleatoriu, reprezentatii Organizatorului pot cere prezentarea unui act de identitate valabil).

Nu incurajam consumul excesiv de alcool!

Este recomandat ca animalele de companie să fie ținute în afara zonei festivalului, deoarece se pot speria și pot reacționa agresiv din cauza zgomotelor puternice și a agitației din jurul baloanelor cu aer cald.

ANULARE SI PENALIZARI

In caz de neefectuare a zborului liber din cauza vremii nefavorabile, conform conditiilor de operare din termenii generali, conformi legislatiei aeronautice romane,  participantii vor fi reprogramati la un alt zbor din cadrul evenimenutlui (in limita locurilor disponibile). Sau are un voucher de zbor, valabil 12 luni , fara a se mai aplica vreo penalizare.

​In caz de neinformare (email: info@xballoon.ro) sau neprezentare la zborul de ales , nu este posibilate sa reprogramata la un alt zbor.

In cazul in care evenimentul este anulat din alte motive care nu tin in mod direct de ORGANIZATOR sau de organizarea evenimentului, cum este Pandemia Covid 19 etc.  si legislatia impotriva prevenirii si raspandirii acesteia sau o forta majora, biletele de zbor sunt nerambursabile. Voucherul de zbor este valabil pentru 12 luni.

Organizatorul are dreptul să modifice programul festivalului fără notificarea participanților, în funcție de diverse situații care pot să apară pe parcurs.

Totuși, vom face tot posibilul să anunțăm în timp util orice modificare a programului oficial al evenimentului.

 

Formular asumare responsabilitate zbor cu balonul cu aer cald

Descarca formularul: aici