Afacere StartUp Now lansată de doi tineri – plimbări cu balonul cu aer cald

Doi tineri din municipiul Târgu Secuiesc, Izolda şi Gyula Kovács, au câştigat o finanţare prin Programul StartUp Now şi au lansat o nouă ofertă turistică şi de agrement în judeţul Covasna – plimbări cu balonul cu aer cald.

Kovács Gyula a declarat joi, pentru AGERPRES, că datorită acestui program a reuşit să-şi transforme un vis în realitate, acela de a pilota baloane cu aer cald, dar şi de a-şi transforma hobby-ul într-o afacere.

„Am avut un vis şi în fiecare dimineaţă îi spuneam soţiei, la micul dejun, că o să facem asta într-o zi. Nu aveam fonduri, baloanele sunt scumpe, plus că mai trebuia să fac şi şcoala de pilotaj (…) Am fost anul trecut şi am dat examenul în Ungaria, am făcut teoria, apoi practică în ţară. E o treabă foarte serioasă, îţi trebuie pregătire ca şi pentru pilotarea aeronavelor, trebuie să ştii totul, de la meteorologie până la navigare, trebuie şi examen psihologic şi medical”, a declarat Kovács Gyula.

Balonul l-a cumpărat din Cehia, cu aproape 60.000 de euro, după care şi-a pregătit echipa de suport.

„În Europa sunt doar trei fabrici de baloane, iar noi l-am cumpărat din Cehia. A costat aproape 60.000 de euro. Am mai pus şi noi bani şi am cumpărat şi un jeep ca să putem să ne deplasăm, pentru că mai avem o echipă după noi care ne ajută să decolăm şi să ne recupereze de unde aterizăm (…) Este o afacere de nişă pe piaţa românească (…), nu e concurenţă mare”, a mai spus acesta.

Cei care doresc să se plimbe cu balonul cu aer cald trebuie să se programeze cu 14 zile înainte. Zborul se efectuează în grup de minimum 3-4 pasageri, iar călătoria durează aproximativ o oră.

„Zborurile depind foarte mult de condiţiile meteo. Programările se fac cu 14 zile înainte, dar cu câteva zile înainte de data stabilită mai vorbim la telefon să vedem dacă vremea ne permite să facem călătoria (…) În Cappadocia (Turcia) peste 2.000 de persoane zboară zilnic cu baloanele, pentru că acolo sunt cele mai bune condiţii pentru aşa ceva (…) Vă aşteptăm la o plimbare. E linişte acolo sus”, a mai spus Kovács Gyula.

Sursa: https://www.agerpres.ro/social/2020/01/09/reportaj-covasna-afacere-startup-now-lansata-de-doi-tineri-plimbari-cu-balonul-cu-aer-cald–429705

Inapoi la toate