Festivalurile toamnei la o ora de Brasov: Zbor cu balonul cu aer cald la X Balloon Fest

Festivalurile toamnei la o ora de Brasov: Zbor cu balonul cu aer cald la X Balloon Fest si Arta Contemporana la PulzArt Editia a VIII-a

Iata doua festivaluri interesante la care as fi mers cu siguranta daca eram in tara in acea perioada.

X Balloon Fest – festivalul la care poti vedea frumusetea dealurilor Transilvaniei dintr-un balon cu aer cald

X Balloon Fest este organizat cu sprijinul X Balloon Transylvania, o afacere de familie infiintata in anul 2019 din pura pasiune. Antreprenorii sunt din Targu Secuiesc si si-au propus sa promoveze locurile natale prin experiente unice, aceasta fiind inspirata, dupa cum poate v-ati si dat seama deja, din operele lui Jules Verne pe care multi dintre noi le-am devorat in copilarie.

Balonul cu care veti zbura a fost achizionat de la fabrica Kubicek Balloons, singurul producator din Europa Centrala si de Est si, totodata, printre cei mai mari din lume. Pana acum, au fost efectuate peste 100 de zboruri cu balonul de la Covasna, deci as indrazni sa spun ca X Balloon Transylvania e un business care s-a ‘’inaltat’’ frumos.

X Balloon Fest are loc in perioada 29 Septembrie-2 Octombrie, la Targu Secuiesc. Zborul in balon se realizeaza cu un grup de minimum 3-4 pasageri, iar durata este de circa o ora de zbor, cu un total de 3 ore pentru toata activitatea. 

De unde se zboara? 

Statiunea “Băile Fortyogo” este locul din care se pleaca. Tot in cadrul statiunii se afla si o baza de echitatie unde puteti calari, dar va puteti distra si la circuitul de karting care a devenit cu timpul destul de renumit pentru concursurile nationale si internationale gazduite aici.

Intr-o ora de zbor, distanta parcursa va fi de aproximativ 10 km, timp in care veti putea admira de deasupra privelistea, dar si vietuitoarele si flora din zona Secuimii.

Mai multe detalii despre pachete si optiunile de zbor disponibile gasiti aici.

In afara de zborul cu balonul cu aer cald, la festival vor fi si baloane ancorate, care nu zboara, ci doar se ridica si poti admira de sus peisajul, cinema in aer liber, diverse activitati pentru copii, DJ si mini-petreceri, plus diversi furnizori de mancare traditionala si internationala.

Pe scurt despre zborul cu balonul

Zborul are loc la o altitudine de pana la 1000 de metri, balonul functionand de fapt pe baza unor arzatoare cu ajutorul carora aerul este incalzit, iar balonul se ridica. Astfel, zborul cu balonul cu aer cald se bazeaza pe diferenta de temperatura a aerului din interiorul si exteriorul sau. Atunci cand coboara, aerul din balon se raceste de la sine sau este ventilat prin partea superioara a anvelopei. Trebuie sa stiti ca este foarte importanta vremea. Nu se zboara in conditii de ceata, ploaie, ninsoare sau vant puternic. Totodata, se recomanda de regula ca zborul sa aiba loc dimineata, la primele ore, pentru ca atunci sunt cele mai favorabile conditii meteo, aerul fiind rece si vantul mai slab, ori seara la apus, cand vremea o permite. Pentru un zbor optim, vantul la nivelul solului nu trebuie sa fie mai puternic de 3-3,5 m/s.

Sursa:

Festivalurile toamnei la o ora de Brasov: Zbor cu balonul cu aer cald la X Balloon Fest si Arta Contemporana la PulzArt Editia a VIII-a

Inapoi la toate